De Mont Ventoux kun je beklimmen vanuit drie dorpen: Bedoin, Malaucène en Sault. Van welke kant je ook komt, de beklimming is een geweldige prestatie. Uit ervaring is gebleken dat de deelnemers verschillende fiets-, wandel- en hardloopniveaus hebben en weten we, dat het beklimmen van een berg als de Mont Ventoux iets anders is dan fietsen of wandelen op een vlak parcours of een berg in bijvoorbeeld Zuid-Limburg.
Door deze verschillende niveaus en ervaringen zal iedereen de kale berg op zijn manier en tijdsbestek beklimmen. Het hieronder beschreven programma is een indicatie. Hier kan door de organisatie van worden afgeweken indien de omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Woensdag is de dag voor de beklimming. In de ochtend zullen we Hartedroom Mont-Ventoux-Challenge wielertenue uitreiken. Voor degene die de berg fietsend beklimmen zal er in de middag een trainingsronde worden georganiseerd van ongeveer 40km. In de namiddag is er voor iedere deelnemer een welkomstborrel en kunnen we onder het genot van een drankje de andere deelnemers leren kennen.
Programma:
Donderdag is DE dag. Goed uitgeslapen vertrekken we naar de verzamelplaats in Bedoin, alwaar het startschot wordt gegeven. Op naar de top! Voor de één een makkie, voor de ander een hele prestatie. Sportief en symbolisch gaan samen. Iedereen fietst, wandelt of hardloopt met zijn eigen gedachten en herinnering in zijn rugzak naar boven. Maar allemaal voor hetzelfde goede doel: Stichting Hartedroom! 's Avonds is er een gezellig samenzijn waar we onze ervaringen en emoties kunnen delen!
Programma:
Het vervoer is voor eigen rekening. Enkele reisopties zijn:
De accommodatie ter plekke wordt door de deelnemer zelf verzorgd. Wel hebben we lokaal enkele afspraken voor huisvesting gemaakt.
Zie hieronder een samenvatting van ANWB tips voor wat er verplicht mee moet in de auto in Frankrijk en enkele verkeersregels:
Zie hieronder een samenvatting van belangrijke telefoonnummers. Zie ook de ANWB website.
Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.
Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.
Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Uitschakelen